8 Δεκ 2008

Το Επόμενο Σάββατο


Βλέπω την φωτογραφία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.Με μπλούζα GOD SAVE THE QUEEN ποζάρει στα σταρμπακς. Χαμογελάει ντροπαλά με μισόκλειστα τα μάτια και τα μαλλιά του ανεμίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ήταν ένα παιδί της εποχής του, μ' όλη τη ζαλάδα και την σκοτεινιά που νιώθει κάποιος στα δεκαπέντε του. Και την έξαψη επίσης. Το 90-91 ήμουν και εγώ δεκαπέντε χρονών, φορούσα και εγώ μπλούζα σεξ πιστολς,που είχα αγοράσει με τα λεφτά του μπαμπά.Τότε γίνονταν οι πρώτες μεγάλες καταλήψεις επί Κοντογιαννόπουλου. Ήμουν δειλός, ήμουν συσκοτισμένος, αλλά κατέβαινα στις πορείες, όπως όλος ο κόσμος.Ένοιωθα και εγώ αυτή την έξαψη.
Πολλά σχετικά θα γραφτούν αυτές τις μέρες, κείμενα εν θερμώ, χωρίς ψυχραιμία. Δώσε τέτοια στον ΈΛΛΗΝΑ και πάρε του τη ψυχή.Με τη μια αντιεξουσιαστής, ενώ στο σπίτι, στη δουλειά, στη διασκέδαση ένα βολεμένο νομοταγές γουρούνι.
Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος εάν δεν πέθαινε, το επόμενο Σάββατο μπορεί να ξαναπερνούσε απ' τα σταρμπακς, ύστερα Θα περνούσε κι' απ' το κέντρο της πόλης, οπού τώρα πρόσφατα είχε αρχίσει να το ανακαλύπτει.Θα έβλεπε την Αθήνα τη νύχτα, τα φώτα, τα κορίτσια, τις κάμερες παρακολούθησης. Ένας μαγικός, άλλος κόσμος Θα ζωντάνευε στα μάτια του. Ένας κόσμος που θα τον έκανε να διώξει σιγά σιγά τη σκοτεινιά και τη ζαλάδα του. Και τη ντροπή, επίσης. Δεν είχε πεί σε κανέναν γι' αυτή του την ανακάλυψη.Γι' αυτή του την έξαψη. Θα το έλεγε ίσως, το επόμενο Σάββατο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθημερινά σκοτώνονται στην άσφαλτο, από τροχαία ατυχήματα, 4-5 Έλληνες. Δεν είδα και δεν άκουσα κανέναν σας να διαμαρτηρηθεί. Οι καταστροφές που κάνετε δεν λύνουν το πρόβλημα. Απλώς αποδεικνύουν ότι δεν φροντίζετε να λαμβάνετε την πληροφόρηση που απαιτείται για να γίνετε σκεπτόμενοι άνθρωποι. Σήμερα είσθε απλώς πιόνια ηλιθίων.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στον προλαλησαντα που δικαιολογει τον φονο παιδιων απο το
ελληνικο κρατος
ας του δωσει καποιος ενα παρασημο απο τους χουντοσπορους που κυβερνουν την ελλαδα

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον το πιο αναρχικο βιβλιο ever

raz είπε...

Προς Ανώνυμο 1
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, τι δουλειά έχουν οι δύστυχοι Έλληνες των τροχαίων με το συμβάν,φυσικά είναι επίσης ένα πολύ σοβαρό θέμα που η λέξη "διαμαρτυρία" είναι πολύ λίγη. Θλίβομαι για τις καταστροφές, μα πιο πολύ θλίβομαι γιατί τα έχεις τελείως μπερδεμένα. Μήπως πρέπει να "λαμβάνεις" λιγότερη πληροφόρηση και ν' αρχίσεις να σκέφτεσαι επιτέλους από μόνος σου;
Προς Ανώνυμο2-
Ψυχραιμία φίλε, ας μην ασχολούμαστε με "πιόνια ηλιθίων" :-)

Ανώνυμος είπε...

Αχιλλέα το πρώτο σχόλιο ήταν για ...οσκαρ. Απο τρέλα είμαστε πλήρης!

αρχείο

www.slowfood.com

επισκεπτεσ:

count website traffic

Αναγνώστες