2 Νοε 2010

Πένθιμα για την Περίσταση.

«Ο Θρίαμβος Του Θανάτου» είναι μια επιβλητική ελαιογραφία του Pieter Bruegel , οπού απεικονίζεται ή υπονοείται  ο Θάνατος σε όλες του τις εκφάνσεις. Βλέπουμε ένα τοπίο που έχει ισοπεδωθεί από το Σκοτεινό Εκδικητή Με Το Δρεπάνι, έναν τόπο καμένο όπου κανένας δεν έχει ,έστω λίγο, την ψευδαίσθηση ότι θα γεννηθεί κάτι  νέο από τις στάχτες του. Έτσι περίπου θα έπρεπε να μοιάζει η Ελλάδα στις μέρες μας, εάν βασιζόμασταν αποκλειστικά στους διάφορους «σκοτεινούς» αναλυτές της ΚΡΙΣΗΣ.
Η πραγματικότης βέβαια δεν είναι ακριβώς αυτή. Δεν είναι νύχτα βαθειά, είναι ένα μελαγχολικό σούρουπο. Είναι οι ώρα, δηλαδή, που οι «σκοτεινιασμένοι» πλέον  συμπατριώτες, αφού, μετά από κόπους και θυσίες, έπεισαν τους άλλους, με πρώτους τους Αλβανούς, ότι δεν θα γίνουν Έλληνες ποτέ, κάθονται εθνικά ακραιφνείς, και ξεχνιούνται με εκπομπές παρα-μαγειρικής οπού τιμωροί-μάγειρες εκδικούνται κάθιδρους  μαθητευόμενους  υπό το βλέμμα μιας σεληνιασμένης παρουσιάστριας και με κάτι σαν  Βάγκνερ  για υπόκρουση .
Μπροστά σε virtual Σπιναλόγκες και με άλλα «πένθιμα» για την περίσταση, αναστενάζει, πλέον ο Έλληνας, κι ευχαριστεί τον Θεό που δεν είναι, ακόμα τουλάχιστον, λεπρός ή νεκρός ή και τα δύο.

.το έργο του Pieter Bruegel "Triumph of Death" είναι από την ιστοσελίδα www.ibiblio.org.

.σε λίγες μέρες θα υπάρξει η συνέχεια του "Χυλός ή Ελευθερία".

.το Razblog επιθυμεί από εδώ και πέρα να συνεχίσει με κείμενα που θα μιλάνε για ένα νέο φως,  ένα φως που άλλωστε δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει.

6 σχόλια:

Unknown είπε...

... και είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι για να σκεφτούμε καθαρά. Τουλάχιστον να πιάσουμε πάτο αλλά ακόμα και αυτός δεν φαίνεται στον ορίζοντα!

raz είπε...

είδα επιτέλους ένα σχόλιο στο blog μετά από αιώνες, βλέπω φως στο τούνελ!

shirine nour είπε...

στη χώρα των κακομαθημένων η καλοπέραση θεωρείται δεδομένο και αιώνιο αγαθό που κανείς ποτέ και για τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει.
λες και δεν υπάρχουν οι κύκλοι της ιστορίας, λες και δεν βλέπουμε γύρω μας τι γίνεται, λες και...
h δυτική ομφαλοσκόπηση σε όλο της το μεγαλείο: emeis na maste kala!!!

raz είπε...

-@ chirine nour
τουλάχιστον να ξέραμε να καλοπερνάμε... έχω την εντύπωση ότι το ξεχάσαμε κι αυτό! μα να χαζεύεις στο κουτί τα περίτεχνα πιάτα τρώγοντας χλιαρές πίτσες που έφερε καθυστερημένα ο ντελιβεράς...

gasireu είπε...

αναμένω με αγωνία τη συνέχεια του επικού ''χυλός και ελευθερία'', επιτέλους χαρμόσυνα νέα!

raz είπε...

@ gasireu- πω πω με άγχωσες τώρα! πρέπει να βγει πολύ καλό το επόμενο ;)

αρχείο

www.slowfood.com

επισκεπτεσ:

count website traffic

Αναγνώστες